MAGYAR BÁRZONGORISTÁK EGYESÜLETE

ESEMÉNYEK, SAJTÓ

ESEMÉNYEK

LIGET-BÁR, 2022 – CZIFFRA GYÖRGYRE EMLÉKEZVE

A régi Budapesttől – és reméljük a maitól is – elválaszthatatlan a bárzongorista. Ugyanúgy a városi zenei folklór „adatközlője”, mint a cigányprímás. Ők azok, akiktől otthonos egy hely. Akik hangulatossá teszik az intim magánbeszélgetéseket és fokozzák a társasági jókedvet. zönségét, képviselheti a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

TOVÁBB >>>

ZONGORAKARNEVÁL – 2021. szeptember 14.

Első nagy fellépése szervezetünknek!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen rangos esemény – mint a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny – részesei lehetünk és Cziffra György születésének 100. Évfordulója alkalmából az életútjának azt az időszakát, mikor bárzongoristaként kápráztatta el közönségét, képviselheti a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

TOVÁBB >>>

SAJTÓMEGJELENÉSEK

ÉVSZÁZADOS VARÁZSLAT

Molnár Fanni – 2022. március 3.

A Liget-bár 2022 elnevezésű esemény hét zenész részvételével és beszélgetéseken keresztül mutatja be a bárzene világát. A Magyar Zene Háza és a Cziffra Fesztivál közös szervezésű koncertjén a műsor nincs kőbe vésve, és mint kiderült, ez a műfaj lényegéhez tartozik. Nyári Gyulával, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnökével beszélgettünk.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Klasszik és Jazzy rádió riportja Nyári Gyulával – Zeneszó az éjszakában

Bálint Edina műsora – 2022. január 17.

Tavaly alakult meg a Magyar Bárzongoristák Egyesülete. A zenészek összefogtak, hogy ezt a kihalás küszöbére sodródott, gyönyörű szakmát megmentsék, és egyre jobbak az esélyeik. Az Intermezzo vendége Nyári Gyula, a Magyar Állami Operaház Zongoraművésze, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének Elnöke.

Nyári Gyula zongoraművész – Családi Manna 

Ferencz Gabi műsora – 2021. december 19.

NEM HAGYJÁK VESZNI AZ ÉRTÉKEKET

Sárréti Anita írása – 2021. november 26.

A bárzongorázás műfaja legalább száz éves, ám sajnálatosan a megszűnés fenyegeti. A Magyar Bárzongoristák Egyesülete azért alakult meg, hogy ezt az értékes, nagy hagyománnyal rendelkező, különleges művészeti ágat megmentse, és támogassa a jelenleg is aktív zongoristákat, művészeket.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

EGY KÜLÖNLEGES HIVATÁS MEGMENTÉSE

Ádány Rebeka írása  – 2021. november 25.

A Magyar Bárzongoristák Egyesülete idén februárban jött létre. A Magyarországon egyedülálló szervezet célkitűzéseiről beszélgettem elnökükkel, Nyári Gyulával, a Magyar Állami Operaház Zongorművészével és a Cziffra Alapítvány Kitüntetettjével.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Dalok százait kell ismerniük, rá kell érezniük a vendég hangulatára

Kall Éva írása – 2021. november 25.

Tavasszal alakult meg a Magyar Bárzongoristák Egyesülete. Elnökük elmondta nekünk, mi is ez a műfaj, és miért kellene átörökíteni a következő generációknak.

OLVASSA TOVÁBB A  TELJES CIKKET  >>>

Klasszik és Jazzy rádió riportja Nyári Gyulával

Bálint Edina műsora – 2021. március 18.

Minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánljuk a Klasszik és Jazzy rádió riportját Nyári Gyula, a Magyar Állami Operaház Zongoraművészével és a Magyar Bárzongoristák Egyesületének Elnökével, amit ezen a linken visszahallgathattok: