MAGYAR BÁRZONGORISTÁK EGYESÜLETE

ESEMÉNYEK, SAJTÓ

ESEMÉNYEK

Vigadó Piano- 2023. augusztus 18-20.

 

TOVÁBB >>>

METRÓFESZTIVÁL – 2023. június 15-16.

Budapest Metró Fesztivál néven különleges, 2 napos rendezvényen vettünk részt június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain. A Metrófesztivál koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel várt mindenkit a Metrófesztivál.

 

TOVÁBB >>>

Európa Kulturális Fővárosa Veszprém Nyitófesztivál – 2023.  január 21.

A legalább 100 éves múlttal rendelkező műfaj különlegessége, hogy sokszínű és sokrétű, művelői a komoly- és könnyűzenében is otthonosan mozognak. Egy bárzongorista repertoárja minden műfajra, stílusra kiterjed: operett, opera, musical, retró és mai magyar sláger, filmzene, francia chanson, nemzetközi dallamok, klasszikus darabok és még sorolhatnánk! A megnyitóeseményt ilyen remek művészek színesítik a Bárzongoristák színterén!

 

TOVÁBB >>>

LIGET-BÁR, 2022 – CZIFFRA GYÖRGYRE EMLÉKEZVE

A régi Budapesttől – és reméljük a maitól is – elválaszthatatlan a bárzongorista. Ugyanúgy a városi zenei folklór „adatközlője”, mint a cigányprímás. Ők azok, akiktől otthonos egy hely. Akik hangulatossá teszik az intim magánbeszélgetéseket és fokozzák a társasági jókedvet. zönségét, képviselheti a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

TOVÁBB >>>

ZONGORAKARNEVÁL – 2021. szeptember 14.

Első nagy fellépése szervezetünknek!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen rangos esemény – mint a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny – részesei lehetünk és Cziffra György születésének 100. Évfordulója alkalmából az életútjának azt az időszakát, mikor bárzongoristaként kápráztatta el közönségét, képviselheti a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

TOVÁBB >>>

SAJTÓMEGJELENÉSEK

Új programhelyszín a Szent István-napi ünnepen: Vigadó Piano

 2023. augusztus 16..

Magyarország születésnapjára idén is lenyűgöző eseménysorozat készül, amely több mint húsz helyszínen várja a közönséget. A nemzet fővárosa méltóképpen ünnepli Szent István napját, és a hagyományos ünnepségek mellett egy izgalmas új helyszín is szerepel a programok sorában: a Vigadó Piano.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Kettes számrendszer Extra – Interjú Nyári Gyulával a Metrofesztiválon

Veress Dóri  – 2023 június 15. 

Nyári Gyula: Soha nem lehet helyettesíteni az élőzenét – Podcast

Veress Dóri és Gellért Gábor2023 február 1.

Még a hetvenes években is úgy nézett ki a Nagykörút, hogy minden sarkon volt egy cukrászda, étterem vagy bár. És mindegyikben volt élőzene. Az egyikben zongorista, a másikban egy énekes zenész, aki zongorázott vagy gitározott. Az étteremben cigányzenekar, vagy tánczenekar. Most már ilyenek nincsenek. Amikor kitört a Covid és a zenészek elvesztették a munkájukat, mindenki kapott valamennyi támogatást, egy mentőövet. A rockzenészektől, a jazz-zenészeken át a cigányzenészekig. A bárzenészeket elfelejtették.

A Budapest Te+Én – Veress Dóri és Gellért Gábor – vendége Nyári Gyula, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnöke.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Megkezdődött az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat

Irházi János – 2023. január 22.

Szombaton színes programokkal és egy grandiózus nyitóshow-val kezdetét vette a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

ÉVSZÁZADOS VARÁZSLAT

Molnár Fanni – 2022. március 3.

A Liget-bár 2022 elnevezésű esemény hét zenész részvételével és beszélgetéseken keresztül mutatja be a bárzene világát. A Magyar Zene Háza és a Cziffra Fesztivál közös szervezésű koncertjén a műsor nincs kőbe vésve, és mint kiderült, ez a műfaj lényegéhez tartozik. Nyári Gyulával, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnökével beszélgettünk.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Klasszik és Jazzy rádió riportja Nyári Gyulával – Zeneszó az éjszakában

Bálint Edina műsora – 2022. január 17.

Tavaly alakult meg a Magyar Bárzongoristák Egyesülete. A zenészek összefogtak, hogy ezt a kihalás küszöbére sodródott, gyönyörű szakmát megmentsék, és egyre jobbak az esélyeik. Az Intermezzo vendége Nyári Gyula, a Magyar Állami Operaház Zongoraművésze, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének Elnöke.

Nyári Gyula zongoraművész – Családi Manna 

Ferencz Gabi műsora – 2021. december 19.

NEM HAGYJÁK VESZNI AZ ÉRTÉKEKET

Sárréti Anita írása – 2021. november 26.

A bárzongorázás műfaja legalább száz éves, ám sajnálatosan a megszűnés fenyegeti. A Magyar Bárzongoristák Egyesülete azért alakult meg, hogy ezt az értékes, nagy hagyománnyal rendelkező, különleges művészeti ágat megmentse, és támogassa a jelenleg is aktív zongoristákat, művészeket.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

EGY KÜLÖNLEGES HIVATÁS MEGMENTÉSE

Ádány Rebeka írása  – 2021. november 25.

A Magyar Bárzongoristák Egyesülete idén februárban jött létre. A Magyarországon egyedülálló szervezet célkitűzéseiről beszélgettem elnökükkel, Nyári Gyulával, a Magyar Állami Operaház Zongorművészével és a Cziffra Alapítvány Kitüntetettjével.

OLVASSA TOVÁBB A TELJES CIKKET  >>>

Dalok százait kell ismerniük, rá kell érezniük a vendég hangulatára

Kall Éva írása – 2021. november 25.

Tavasszal alakult meg a Magyar Bárzongoristák Egyesülete. Elnökük elmondta nekünk, mi is ez a műfaj, és miért kellene átörökíteni a következő generációknak.

OLVASSA TOVÁBB A  TELJES CIKKET  >>>

Klasszik és Jazzy rádió riportja Nyári Gyulával

Bálint Edina műsora – 2021. március 18.

Minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánljuk a Klasszik és Jazzy rádió riportját Nyári Gyula, a Magyar Állami Operaház Zongoraművészével és a Magyar Bárzongoristák Egyesületének Elnökével, amit ezen a linken visszahallgathattok: