MAGYAR BÁRZONGORISTÁK EGYESÜLETE

ARCHÍVUM

Mártonffy Miklós

Bárzongorista

Mártonffy Miklós zongorista – énekes, előadóművész tizennyolc éves korától, 1961-től játszik hivatásos muzsikusként Magyarországon és külföldön.
Kivételes ízlését és tudását, tapasztalatát és professzionista szemléletét a régi nagy magyar muzsikus generáció tanítványaként és mellett szerezte. Azok közé tartozik, akik még részesei – közreműködő zenészei, művészei –voltak az egykoron oly híres, szép, bohém, varázslatos „egyszer volt” budapesti éjszakának.
Játékában, dalaiban tovább él a régi pesti stílus, őrzi a hagyományt a mai napig is töretlen sikerrel és elismerés mellett.
Pályafutása során végig muzsikálta Észak- és Nyugat- Európát, 30 esztendőn át szerepelt rendszeresen Svájcban, Zürichtől – St. Moritz-ig és St. Gallen-től Montreux-ig, számtalan helyen öregbítve a magyar zenészek jó hírét.
S közben persze Németország és Hollandia, Kanada, Belgium és Dánia, Ausztria és a Liechtensteini hercegség a sikeres turné állomások.
De a start és a cél mindig Budapest – Magyarország. A legszebb évek és emlékek idekötik: a Szt. István körúti egykori ’Club’ Vígszínház bárhoz, a Royalhoz., a Béke kupola csodás revüjéhez és a Marinához Füreden.
Példaképei: a legendás Szabó Józsi a régi Jereván és Bristol bár világklasszis zongoristája, aki mestere is volt és Horváth Jenő, a csodás tehetségű zeneszerző és elődadó. A külföldiek közül pedig a felülmúlhatatlan Nat King Cole zongorista – énekes.
Ars poeticája: a közönség szeretete szolgálata, a muzsikus és közönsége közti meghitt harmónia.
Mártonffy Miklós hangulatteremtő készsége és játékának, dalainak könnyed eleganciája újra és újra elbűvöli a pesti esték és éjszakák vendégeit, közönségét. A dalok szárnyán szemünket lehunyva repülünk vele Chicago és a Váci utca, a Nagykörút és Róma, a Duna-parti sétány és New York között.

KÉPEK