MAGYAR BÁRZONGORISTÁK EGYESÜLETE

ARCHÍVUM

Ökrös Ottó

Bárzongorista

Monoron született 1960. augusztus 3-án zenész családban.
A zeneiskolai tanulmányait Törökszentmiklóson végezte el, ezt követően Budapestre költöztek.

1980-ban, az Országos Szórakoztatózenei Központban tett vizsgát és szerezte meg az „A” kategóriás előadóművészi engedélyt, mely abban az időben a legmagasabb minősítésnek felelt meg ebben a műfajban. A vizsgabizottság olyan kiváló muzsikusokból állt, mint Csík Gusztáv, Szakcsi Lakatos Béla, Kertész Kornél, Balassa P. Tamás. Tanára Csík Gusztáv volt.

2004-ben az Országos Bárzongorista Versenyen I. helyezést ért el. Zenei pályafutásából nagyságrendileg 17 évet töltött külföldön, a világ minden földrészére eljutott, Amerikától Ausztráliáig.

Éveken át esténként a Firkász étteremben játszott.
Jelenleg az újlipótvárosi Kiskakukk étteremben bűvöli el játékával a közönségét, ahol sok híres vendég kedvenc zongoristája. A hallgatóság között rendszeresen megfordulnak színészek, újságírók, zenészek, politikusok, írók, festők.
Lajkó Félix így nyilatkozott róla a Népszabadságban: „A zongorázás Ronaldinhója!”

Magyarországon a legnívósabb szállodáiban, szórakozóhelyein játszott, mint a Maxim, Astoria, Le Meridien, Moulin Rouge, Symbol.

Rendszerint önállóan játszik, de az ország
neves zenészeivel is színpadra lépett számtalan esetben, többek között Lakatos Pecek Gézával (dob), Egri Jánossal (bőgő), Puka Károllyal (hegedű), Bangó Margittal.
Több alkalommal kísért némafilmeket zongorán.
2008. óta tanít a Rajkó-Talentum Tánc és Zeneművészeti Iskolában tánczenét zongora szakon, ahol tudását és tapasztalatait nagy odaadással adja át növendékeinek, fiatal leendő kollégáinak.